Create an account


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Server appears to launch but is not in the server list

#1
This i what i see in console.

Game is Xonotic using base gamedir data
Xonotic Windows64 17:18:47 Mar 8 2012 - release
Skeletal animation uses SSE code path
execing quake.rc
execing default.cfg
execing defaultXonotic.cfg
Warning: Could not expand $vid_width
Warning: Could not expand $vid_height
Warning: Could not expand $vid_pixelheight
execing sRGB-disable.cfg
menu: program is not loaded
execing weapons.cfg
Warning: Could not expand $r_showsurfaces
Warning: Could not expand $r_ambient
Warning: Could not expand $gl_finish
Warning: Could not expand $vid_gl20
Warning: Could not expand $vid_gl13
Warning: Could not expand $r_drawviewmodel
execing cdtracks.cfg
execing balanceXonotic.cfg
execing ctfscoring-ai.cfg
execing effects-normal.cfg
execing physicsX.cfg
execing turrets.cfg
execing unit_machinegun.cfg
execing unit_hk.cfg
execing unit_hellion.cfg
execing unit_mlrs.cfg
execing unit_flac.cfg
execing unit_fusreac.cfg
execing unit_plasma.cfg
execing unit_plasma2.cfg
execing unit_tesla.cfg
execing unit_phaser.cfg
execing unit_walker.cfg
execing unit_ewheel.cfg
execing vehicles.cfg
execing vehicle_racer.cfg
execing vehicle_raptor.cfg
execing vehicle_spiderbot.cfg
execing vehicle_bumblebee.cfg
execing crosshairs.cfg
execing commands.cfg
Warning: Could not expand $qport in alias _if_dedicated
execing _hud_common.cfg
execing _hud_descriptions.cfg
execing hud_luminos.cfg
execing config.cfg
"maxplayers" set to "16"
execing data/campaign.cfg
execing config_update.cfg
execing font-xolonium.cfg
Warning: Could not expand $scr_loadingscreen_barheight
Warning: Could not expand $scr_infobar_height
Warning: Could not expand $scr_centersize
This command only works on clients: cl_cmd hud scoreboard_columns_set
execing autoexec/empty.cfg
execing autoexec.cfg
Loaded public key key_0.d0pk (fingerprint: Xon//KssdlzGkFKdnnN4sgg8H+koTbBn5JTi3
7BAW1Q=)
Loaded private ID key_0.d0si for key_0.d0pk (public key fingerprint: i7rKYRJbW8X
Rp6JnZdB6DrhjcKYZkpAi5e6bNYX6qxY=)
NOTE: this ID has not yet been signed!
Only need a signature for an existing key...
curl failed
Server using port 26000
Server listening on address 0.0.0.0:26000
Server listening on address [0:0:0:0:0:0:0:0]:26000
execing server.cfg
Game type successfully switched to dm
Host_Mingled: time stepped forward (went from 0.000000 to 2589.803000, differenc
e 2589.803000)
Server using port 26000
Server listening on address 192.168.1.34:26000
Server listening on address [0:0:0:0:0:0:0:0]:26000

The problem is don't see the server even on my own lan. I have verified that there is a rule to allow the dark places engine in windows firewall.
I also have port forwarding in place, and 26000 is open.

From the server i can ping the gateway, i can ping dns, and surf the web. I was also able to rdp to and from the server.

I have the config in the /data folder (it's windows).

Any ideas?
Reply

#2
Quote:Server listening on address 192.168.1.34:26000

How many network interfaces do you have on your PC? You only need to set net_address if you have several IP addresses. Set it back to "" in server.cfg if you only have one.

If it still doesn't work, double-check any software firewall you might have. Disable the windows firewall temporarily.
Reply

#3
I reset the net address to default. I also disabled windows firewall. It still does not appear in the server list window. However, i was able to manually enter the local address of the server and connect to it from another pc on the same network.
Reply

#4
That's really strange, the LAN querying should be done through the same port as the rest. I have no idea why it doesn't work. What's the value of sv_public? Can your server be reached from the internet by IP too?
Reply

#5
sv_public is uncommented and set to 1. I don't have a box out side the network i can connect in to see. Could you try?

70.177.115.101:26000

The sever host name is "IT FUCKING WORKS" so it should be easy to spot if for some reason it is visible to you.
Reply

#6
It works but the server doesn't talk to the master server for some reason.

It can be queried just fine (see this) and I can connect to it. I don't understand why the master server wouldn't list it, if not because of a firewall blocking the packets somewhere somehow.
Reply



Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Docker Xonotic Dedicated Server ich777 14 2,172 Yesterday, 02:38 AM
Last Post: UnsocialParrot
  RaspberryPi4 Server ablyveiled 2 521 08-19-2020, 10:36 PM
Last Post: ballerburg9005
Question [NEED HELP] Server uses 40% CPU whereas Nexuiz server runs with max 10% e-pig 6 1,929 08-19-2020, 10:17 PM
Last Post: ballerburg9005
Rainbow Kotangєns' independent server Kotangens 0 317 07-30-2020, 06:22 AM
Last Post: Kotangens
  [NEED HELP] I can't create my server. Kotangens 11 876 07-22-2020, 04:42 AM
Last Post: Kotangens
Information [SOLVED] Server stops when I close command prompt on my PC Jewel 2 402 06-01-2020, 07:11 AM
Last Post: Jewel
  Server Hosting Issue Saevus 2 479 04-30-2020, 06:16 PM
Last Post: Saevus
  Server error "Weapon stats writing failed: -404" FlufyBuny 2 991 04-08-2020, 02:41 PM
Last Post: jwabbitt
  [NEED HELP] Server dont appear in server browser abslimit 0 511 03-15-2020, 04:13 AM
Last Post: abslimit
  How To Open Server? Lyviq 0 498 03-11-2020, 05:19 PM
Last Post: Lyviq

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Forum software by © MyBB original theme © iAndrew 2016, remixed by -z-