Create an account


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[NEEDS INFO] Internet crash 5 - 10 minutes into match

#1
Wink 
Hello all,

I just started playing Xonotic today actually, but I am experiencing a problem. I can run the game fine, server list generates quickly, and ping isn't bad and what have you, but in every game I've played so far, my internet connection would crash, and the stopwatch/speedometer would come up in game. I proceed to quit Xonotic and wait for my connection to come back on its own (Which it has done every time). I have tried sending less packets than default (60) down to 30, and it hasn't prevented the problem.

Any wisdom to be shed on the matter? I really like the game and hope to be able to play it to it's fullest!

Thanks Big Grin
Reply

#2
Would be more helpful to know your system and connection stats. But so far looks like your firewall/router blocks Xon traffic
Reply

#3
Eh, a firewall or router blocking traffic after ten minutes? Sounds pretty slow Tongue

Serok, can you locate where in your network the block occurs? I'm assuming you have the classic setup PC <--> Router <--> Modem <--> Internet or maybe your router and modem are merged. Is it your PC that's disconnecting from the network, or is it the router's link that goes down? Does internet crash for every computer in your network when you play Xonotic, or does it only affect you?
Reply

#4
This sounds so familiar. Wireless?
[Image: 21.png]
IRC (QuakeNet): #bot.xonotic | #xonotic.pickup | #xonotic | #xonotic.cup
Steam | Twitch.tv | YouTube
Movies: Mirification #1 | #2 | Mirificaption #1 | #3 | #4 | [BOT] Clan #3 | #5 | #6 | #7 | [BOT] Clan #4 | #8 | #9

Reply

#5
I have a very decent computer and internet connection, not the best, but it is 8 mbps down and 3 mpbs up. It is not wireless, I have my computer to internet through an Ethernet cord that goes straight to my modem. The modem is a router at the same time, but nonetheless, I have a cord going to it.

I haven't gone to see if any other computer was affected, as it normally fixes it self quickly.

I will try going into my firewall and seeing what is up there.
Reply



Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
Question [NEED HELP] Certain maps crash my game :( flexo 3 1,248 10-24-2020, 11:53 PM
Last Post: BuddyFriendGuy
  [NEEDS INFO] Game Crash On Load Castor 0 1,148 05-31-2018, 09:06 AM
Last Post: Castor
  [SOLVED] NetRadiant crash "Got to split the buffer" PinkRobot 7 3,147 08-27-2016, 06:16 AM
Last Post: PinkRobot
  [SOLVED] I can only play 1 match, then Xonotic freezes. Brot 11 3,425 08-02-2016, 08:48 AM
Last Post: Brot
  [SOLVED] Crash Upon Starting Second Level After Quitting First ehrenbrav 2 2,431 06-10-2015, 09:41 AM
Last Post: ehrenbrav
  [BUG] INFO_ITEM_WEAPON_UNAVAILABLE Crash coppelius 3 3,188 01-02-2015, 06:21 PM
Last Post: Mario
  [SOLVED] Video menu causes the game to crash Divergence 8 6,198 11-02-2013, 04:55 PM
Last Post: edh
Question [SOLVED] Can't see non-Latin symbols in-match (localization). Harmata 9 5,338 06-29-2013, 02:51 AM
Last Post: Mr. Bougo
  [NEEDS INFO] Server crash report Vargos 21 11,042 04-17-2013, 01:21 PM
Last Post: Mr. Bougo
  [SOLVED] Black screen and crash at launch kiro 3 3,738 08-11-2012, 04:59 PM
Last Post: Mr. Bougo

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Forum software by © MyBB original theme © iAndrew 2016, remixed by -z-