Create an account


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[BUG] Intermittent screen lockup, no display signal

#1
Hello,

Sometimes, using the Xonotic 0.6.0 client, my screen goes black in the middle of a game. Shortly after, my display starts looking for a signal on the digital connection indicating that it lost the analog signal, the analog signal being what I use. At that point I can't ctrl+alt+fx to another tty so I can't kill the process and I need to do a hard reboot. Most of the time the game runs like a champ though.

This occurs on Debian unstable with the r600g driver for a radeonhd 4890. I use the radeon.pcie_gen2=1 boot parameter, start the game with vblank_mode=0 and have ColorTiling and ColorTiling2D to true in my xorg.conf. SwapBuffersWait is false. All else is default.

I always start the client from cli but there's nothing notable in .bash_history. Any ideas wha might cause this or how to resolve it? Does Xonotic leave any logs?

Thanks.


edit:
I'll log stdout and stderr to a file and wait for a crash to happen.
Reply

#2
You can log Xonotic by setting the log_file variable in the Xonotic console (shift escape): log_file abcdef.log will make the game copy its output to $HOME/.xonotic/data/abcdef.log. (By the way, .bash_history only keeps a log of the commands in bash, not their output.)

Anyway, does this problem also occur in windowed mode? That might be worth trying.
[Image:http://i.imgur.com/4XODR.png]640K ought to be enough for anybody.
     ― Linux Torvalds
Reply

#3
For what its worth you can exit Xonotic at any time by pressing F10. Hope this makes things a little easier than rebooting! Does this bring the analogue signal back?

Have you tried connecting up the DVI signal? What happens then? Do you lose DVI signal at all or only the analogue?

It would seem unlikely that this a hardware problem but I have experience before with cards whose video signal weakens when in 3D mode due to heavier power drain from the GPU causing the signal to be lost but that is generally only temporary.

Not sure if you are willing to try the proprietary fglrx driver and see what happens?

Also is anything interesting in /var/log/* from the event?
I'm at least a reasonably tolerable person to be around - Narcopic
Reply

#4
(12-25-2012, 10:08 AM)Mr. Bougo Wrote: You can log Xonotic by setting the log_file variable in the Xonotic console (shift escape): log_file abcdef.log will make the game copy its output to $HOME/.xonotic/data/abcdef.log. (By the way, .bash_history only keeps a log of the commands in bash, not their output.)

Anyway, does this problem also occur in windowed mode? That might be worth trying.
I'll switch on logging like you suggest. I haven't tried windowed mode. Will do if logging produces no useful results.

edh Wrote:For what its worth you can exit Xonotic at any time by pressing F10. Hope this makes things a little easier than rebooting! Does this bring the analogue signal back?

Have you tried connecting up the DVI signal? What happens then? Do you lose DVI signal at all or only the analogue?

It would seem unlikely that this a hardware problem but I have experience before with cards whose video signal weakens when in 3D mode due to heavier power drain from the GPU causing the signal to be lost but that is generally only temporary.

Not sure if you are willing to try the proprietary fglrx driver and see what happens?

Also is anything interesting in /var/log/* from the event?
There is no noticeable response to F10. Nothing is connected to DVI. If I could find that DVI adapter thingie ... I'll look around for it and try DVI if I can.

I will not be trying fglrx, sorry. Unstable gets quite frequent kernel updates and I don't want to deal with that painful fglrx all the time.

Any ideas on what /var/logs to look at? I don't see anything strange at the moment but I'll look again when I get another crash.


What I should also have mentioned is that sound also stops so it seems that the entire process locks up.

Anyway, I've got some things to try now. Thanks.
Reply

#5
I think it's this bug
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=295164
Reply



Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  How display server list ? draikhin 2 817 01-21-2019, 07:26 AM
Last Post: draikhin
Exclamation [BUG] *ubuntu 18.04/nVidia v415-Desktop Screen Corruption After Exiting Game? JeZxLee 2 953 01-06-2019, 05:15 AM
Last Post: SpiKe
  [NEEDS INFO] How to reset screen resultion? dreamteam 7 2,766 03-06-2017, 09:02 PM
Last Post: -z-
Sad [NEED HELP] Dual display - open Xonotic in full screen mode on secondary screen? Galathorne 2 3,078 11-18-2015, 03:48 PM
Last Post: Galathorne
  [SOLVED] Problem with screen being too large and off center. Cow_Fu 2 2,933 03-11-2015, 02:14 PM
Last Post: Ishatix
  [NEED HELP] Weird Display Issue w/ Benchmarking Autobuild gamingwithnetbooks 2 2,545 11-13-2014, 08:35 AM
Last Post: gamingwithnetbooks
  [NEEDS INFO] white screen serbinator25 5 3,372 05-06-2013, 05:12 PM
Last Post: Mr. Bougo
  [SOLVED] Bad resolution change! Stuck on black screen! Dazerio 3 5,448 12-22-2012, 07:51 AM
Last Post: Dazerio
  [SOLVED] Black screen and crash at launch kiro 3 3,507 08-11-2012, 04:59 PM
Last Post: Mr. Bougo
Bug [SOLVED] black screen and lockup on start noteven 3 3,428 07-23-2011, 06:03 AM
Last Post: noteven

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Forum software by © MyBB original theme © iAndrew 2016, remixed by -z-