Create an account


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Please help me with dedicated server setup.

#1
have read the readme file. I have moved the windows server .bat file into the main directory and i have modified the server.cfg file and moved it to the data dir where the "big data.pk3" file is located. I have also tried moving the modified server.cfg file into several different folders, including Users/saved games/xonotic... with no luck.

Upon running trying to run a dedicated server, I always get the same message in the cmd window... "You have not written any server.cfg file yet. The server will therefore run at default settings."

My son can see the server in the public server browser. But it shows up as "Priori's Xonotic Server" (which is not the name that i changed it to in the server.cfg file) And it runs as a vanilla DM server, not as a minstagib with hook server, which are some of the settings that i changed...

Im on windows 8 and i believe that I have the most recent version of Xonotic. If that helps. And I also posted this as a reply to a thread where someone was having similar probs.

Thanks for any help!
Reply

#2
You should put all your configuration files into your userdir.
Why? - A Xonotic upgrade does not delete your personal files Smile.

To get the location where you have to put the server.cfg file, start Xonotic and type
Code:
which config.cfg
The server.cfg file should be placed in your userdir, where your config.cfg file is.

If you want to add custom maps to the server, put them into this folder (data), too.
Reply

#3
thx for for the help... however, i have tried that already. I tried the folder where my config is second. I still got the same message.

Anything else?

I have also removed the // in front of the lines that I changed in the server config. Is there any other place that I need to remove the // ?
Also, i modified the server config file with notepad. I think it is showing up as a .txt file now... Does it need to be changed back to something else? I dont remember having to do this with
Quake server config files, but it has been a while and a few different versions of windows ago.

Thx again.
Reply

#4
The file has to be named server.cfg. Naming it server.cfg.txt will not work. And since Windows has this bad tendency of hiding extensions, a file named server.cfg.txt might show up as server.cfg, so double-check (in the file properties) that it is indeed called server.cfg.
Reply

#5
(02-25-2013, 05:36 PM)Mr. Bougo Wrote: The file has to be named server.cfg. Naming it server.cfg.txt will not work. And since Windows has this bad tendency of hiding extensions, a file named server.cfg.txt might show up as server.cfg, so double-check (in the file properties) that it is indeed called server.cfg.

Quick tip for doing this if you're using Notepad:
In File > Save As dialogue box, enter for the file name:
Code:
"server.cfg"
The speech marks are essential otherwise it will name the file server.cfg.txt, regardless of what you do. Yes, it's that bad.

Good luck and have fun!
I'm at least a reasonably tolerable person to be around - Narcopic
Reply

#6
Thanks for all the help!! It was indeed the server.cfg.txt problem. I had considered this but was unable to "fix" it properly. I spoke with "Mario" in a server and he mentioned that he used notepad++ to edit .cfg files and the like. I downloaded it and opened the original un-modified server.cfg file. I used notepad++ to make a few quick changes and then replaced the server.cfg.txt file in users/me/saved games/xonotic/data folder and that solved the problem!

So now on to custom maps and auto download... haha

and im getting an old pc up and running (needs a new power supply) to be a dedicated server.

Thanks again!!
Reply

#7
I'm really glad you figured most of the problem out, because I don't think I would have!

Do read the documentation in the "server" directory, where the original server.cfg was! Map downloads are explained there.
Reply



Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Latest Beta Server evit 1 417 04-02-2021, 04:06 PM
Last Post: end user
  Server does not start saddesad 2 314 11-25-2020, 04:39 AM
Last Post: saddesad
  [NEED HELP] Server failed to open socket on address... Hexactinal 2 337 11-21-2020, 04:28 PM
Last Post: Hexactinal
  Server Hosting Issue Saevus 3 959 11-11-2020, 02:53 PM
Last Post: :[:{b_e*r^f}:]:
  Docker Xonotic Dedicated Server ich777 15 3,444 10-08-2020, 11:15 AM
Last Post: BuddyFriendGuy
  BuddyFriendGuy Fun Server BuddyFriendGuy 22 8,837 10-08-2020, 11:14 AM
Last Post: BuddyFriendGuy
Rainbow Kotangєns' independent server Kotangens 2 652 10-07-2020, 05:08 AM
Last Post: L497
  RaspberryPi4 Server ablyveiled 2 1,051 08-19-2020, 10:36 PM
Last Post: ballerburg9005
Question [NEED HELP] Server uses 40% CPU whereas Nexuiz server runs with max 10% e-pig 6 2,660 08-19-2020, 10:17 PM
Last Post: ballerburg9005
  [SOLVED] I can't create my server. Kotangens 11 1,671 07-22-2020, 04:42 AM
Last Post: Kotangens

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Forum software by © MyBB original theme © iAndrew 2016, remixed by -z-