Create an account


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[NEEDS INFO] Apparently this game hates Xonar cards running under Windows 8

#1
Don't know what the issue is, but no matter what driver and how I tweak anything, I cannot get the card to do anything other than stereo configuration even though it's supposed to support with as many as eight speakers in it. Outside of Xonotic, I've never had a problem playing things in 5.1.
ECKZBAWKZ HUGE LIST OF ACHIEVEMENTS GOES HERE....


Oh wait.
Reply

#2
Not sure how it's implemented in the engine, but assuming it uses SDL I don't think they support more than 5.1.
Reply

#3
(09-19-2014, 01:18 AM)machine! Wrote: Not sure how it's implemented in the engine, but assuming it uses SDL I don't think they support more than 5.1.

On my previous board's audio, I had no problem playing it in full 7.1. I can also run Nexuiz 2.5.2 (and probably earlier) without a single sound issue at all, with the speaker configuration I want. So whatever it is, it's a bug that's been introduced since then.
ECKZBAWKZ HUGE LIST OF ACHIEVEMENTS GOES HERE....


Oh wait.
Reply

#4
Are you using autobuild? I should been more clear: SDL2 doesn't have it yet as far as I know, but I'm not sure if Xonotic have switched to it. May not be your issue but I got a habbit of findings bugs/weird things in games and then end up finding out it's SDL. o.o
Reply

#5
I was at one point, until I wiped my system. Currently I'm using 0.7. Under the autobuild I was able to get 5.1 with some major playback issues in regards to speed (speed ups in sound playback every other second), however I did get it to do 4.0 without any issue.
ECKZBAWKZ HUGE LIST OF ACHIEVEMENTS GOES HERE....


Oh wait.
Reply



Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  [BUG] The game seems doesn't recognize virtual 7.1 noctiveqc 2 160 02-17-2019, 02:10 AM
Last Post: martin-t
Exclamation [BUG] *ubuntu 18.04/nVidia v415-Desktop Screen Corruption After Exiting Game? JeZxLee 2 238 01-06-2019, 05:15 AM
Last Post: SpiKe
  [NEED HELP] Custom Game Modes 3agle427 5 345 12-30-2018, 12:44 AM
Last Post: Lyberta
  [SOLVED] Game displays [x] joined the [y] team upon connecting Bloodthorn 3 459 09-17-2018, 01:52 AM
Last Post: Lyberta
Exclamation [SOLVED] macOS Sierra: -basedir /path/to/game iqxonotic 8 9,625 09-08-2018, 05:55 AM
Last Post: ComicsNights
  [SOLVED] Cannot run game anymore after new git update Bloodthorn 2 445 07-25-2018, 07:20 AM
Last Post: Bloodthorn
  [NEEDS INFO] Game Crash On Load Castor 0 628 05-31-2018, 09:06 AM
Last Post: Castor
Photo [NEED HELP] When in game, the guns keep firing, sometimes doesn't fire when pointed at a target. U1Y5Y5 3 978 09-12-2017, 01:28 PM
Last Post: SpiKe
  [NEED HELP] video glitches in netradiant on windows 10 fabzor3 2 833 05-26-2017, 02:09 AM
Last Post: PinkRobot
  [TUTORIAL] How To Migrate accounts! (Windows) shanajer_ 1 748 03-06-2017, 06:09 PM
Last Post: -z-

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Forum software by © MyBB original theme © iAndrew 2016, remixed by -z-