Create an account


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[SOLVED] Xonotic won't launch on Win10

#1
Well, basically thats it ...
After downloading and unpacking the 0.8.1-Zip-file, doubleclicking the xonotic.exe opens up a little Window stating that this software can't be run on the system - no more piece of information from M$ so far Angry.

Trying to launch xonotic_x86.exe instead lead to an mem_aloc error.

Any idea, what could be done about that except wiping Windows and installing a real OPERATINGsystem?

EDIT: The portable Version from portableapps runs just fine ...

OK, i got 0.8.1 running by using the rsync-updater of the portable Version. So i guess this Problem is solved in terms of playability for me. But maybe someone else could doublecheck, if the Problem with the official Zip is reproducable under Win10?
Reply

#2
Inside your Xonotic folder, go into the misc/tools/rsync-updater folder and run the update-to-release.bat file. if this does not fix your issues, run the update-to-autobuild.bat
If you can, please report back results.
Reply

#3
Nothing changed :-(
During the rsync i read several cygwin-errors about missing permissions for certain directories. Sadly i can't paste them here because cmd.exe won't let me scroll up again, and during the installation i wasn't fast enough :-(

Recursively changing the Permissions of the Xonotic-folder didn't change anything, too.
Reply

#4
Still unable to start on windows 10.
+ I did ran the sync-update and it did not help.
Reply

#5
Same problem
Reply



Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  [NEED HELP] Segmentation fault on launch Gouldron 0 312 04-06-2019, 02:54 PM
Last Post: Gouldron
  [SOLVED] Trouble with launch Xonotic on Mac OS X kanatov 6 6,415 10-03-2015, 10:49 AM
Last Post: SomeGuy
  [SOLVED] How to launch from Firefox? Vigil 6 3,220 05-10-2014, 01:48 PM
Last Post: Vigil
Sad [NEEDS INFO] First Launch = Hard Reboot fr00ty_l00ps 9 4,957 10-04-2012, 11:56 PM
Last Post: Mr. Bougo
  [SOLVED] Black screen and crash at launch kiro 3 3,111 08-11-2012, 04:59 PM
Last Post: Mr. Bougo
  [SOLVED] crash at launch ApexjE 14 7,936 06-16-2012, 08:58 AM
Last Post: ApexjE
  [NEEDS INFO] Cant launch? ubuntu 10.04 shadowfaxim 4 6,723 01-25-2011, 07:54 PM
Last Post: lda17h

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Forum software by © MyBB original theme © iAndrew 2016, remixed by -z-