Create an account


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[BUG] SDL version not loading, glx version buggy rendering

#1
I have tried to run Xonotic's latest autobuild on my notebook, which has the following CPU with integrated graphics: Intel® Core™ i5-5200U CPU @ 2.20GHz

I'm running on Arch Linux and when I start the sdl startup script (xonotic-linux-sdl.sh) the game loads into a black screen with my mouse on it. I don't see any suspicious errors in the startup log of the console. I can quit it by switching to console and doing CTL-C. 

When running the glx version, the game does run but I get very choppy input and what's even worse players do not get rendered most of the time. I see only the name tag floating about for most of it. And, strangely, Mortar weapon does not get rendered at all. Vortex, Electro, MG, Crylink and Devastator do get rendered, though. I think Hagar as well.

Any ideas? I am working with a clean install, updated to today's autobuild and a brand new autogenerated .xonotic folder. I do not have the option to try official 0.8.2 release right now (mobile bandwidth sucks), but I can do so if that helps.
[Image: 249.png] Latest track on soundcloud: Farewell - to a better Place (piano improvisation)
New to Xonotic? Check out my Newbie Corner!
<ZeRoQL> i think i got 1 proper quad and that cunt halogen fuck me over with a laser
Reply

#2
There is indeed some issues with autobuild on Linux right now (in fullscreen mode).

Relevant bug report: https://gitlab.com/xonotic/xonotic/issues/208

I didn't try to play with the GLX executable though, I was unaware it had issues as well (the choppy input may be caused by the compositor still running, since the GLX executable doesn't bypass it).
Stats | Maps: CTF: disarray, vinegar, metro DM: labyrinth Duel: cucumber, quark.
Reply

#3
Thank you, I reverted back to release version and voilà, sdl started nicely. However, the player model (mega erebus) often and the mortar (pickup and in hand model) always don't get rendered. I only see a very small semitransparent structure of the whole handheld model of mortar when I hold it. What could cause this?
[Image: 249.png] Latest track on soundcloud: Farewell - to a better Place (piano improvisation)
New to Xonotic? Check out my Newbie Corner!
<ZeRoQL> i think i got 1 proper quad and that cunt halogen fuck me over with a laser
Reply

#4
Are you using an Intel iGPU? What you describe sounds like https://forums.xonotic.org/showthread.php?tid=7366
It seems that this is a problem caused by the GPU driver. However, that problem does not happen if you set "r_glsl_skeletal" to "1"
Reply



Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  [SOLVED] Weird key hold issue with official version Bloodthorn 10 995 05-22-2018, 03:26 AM
Last Post: Lyberta
  [NEED HELP] Netradiant Xonotic support version BuddyFriendGuy 0 1,333 04-27-2016, 04:36 PM
Last Post: BuddyFriendGuy
  [NEEDS INFO] Game crashes while loading - could not load texture "overkillbullet" |OSiRiS| 5 2,875 10-17-2015, 03:44 PM
Last Post: BuddyFriendGuy
  [NEEDS INFO] Dl' d new version, but still showing as 0.8.0 KingPimpCommander 1 1,307 10-13-2015, 01:07 AM
Last Post: Halogene
  [SOLVED] Remove translucent version text? cyborgamer 2 1,602 10-08-2015, 02:02 PM
Last Post: cyborgamer
  [SOLVED] Version 8.0 won't start on OSX Yosemite oger 12 8,788 07-04-2015, 12:28 PM
Last Post: BuddyFriendGuy
  [SOLVED] Wierd rendering issue Ogger73 3 2,106 05-24-2015, 05:13 AM
Last Post: Mirio
  [SOLVED] Environments not loading? Black maps. Ezprezo 3 2,716 10-03-2011, 12:47 PM
Last Post: Mepper
  [NEEDS INFO] disconnected from server models version issue Couch_Potato_MOJOceratops 4 3,529 09-28-2011, 03:23 PM
Last Post: Couch_Potato_MOJOceratops
  [SOLVED] Where the Hell do you get the latest version for windows ? :P potterman28wxcv 6 4,448 07-27-2011, 06:23 AM
Last Post: potterman28wxcv

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Forum software by © MyBB original theme © iAndrew 2016, remixed by -z-