Create an account


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[BUG] strange checker pattern in the middle of explosions on Windows 10

#1
Bug 
strange checker pattern in the middle of explosions with lots of particles in the screen (only on win10)
[Image: checker-pattern.jpg]
Hi guys, heres something I noticed when playing the mighty Xon on my windows 10 gaming rig
interestingly in linux I get so such issue
both in Linux and Win 10 I am running the exact same Xonotic package (xonotic-0.8.2.zip) with xonotic-0.8.2-mappingsupport.zip
I run;
GPU -nVidia 980Ti
Resolution - 1980x1024 @ 120Hz
CPU - Intel i7 4890K
Memory - 32GB ddr3 Ram 1600 MHz
Storage - Samsung Evo 820 Sata-3 SSD
Video drivers in windows are Nvidia DCH 452.06 with DX12, though im not sure how much DX matters in Xonotic

in linux I run the newest I can with is nvidia-450xx-dkms - AUR (en) and I run Manjaro linux, based on Arch
Honestly the game runs and looks great but this strange explosions glitch is starting to annoy me
I wonder if anyone can tall me anything about TGA vs DDS shaders and if the windows build actually uses a different texture in a different format?
is anyone else seeing this issue?
cheers!


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply

#2
This is a known issue that was patched in newer engine revisions, and will likely be fixed in 0.8.3: https://gitlab.com/xonotic/darkplaces/-/issues/114
[Image: 230.png]
Reply

#3
(09-23-2020, 12:19 AM)fabzor3 Wrote: strange checker pattern in the middle of explosions with lots of particles in the screen
This screenshot is from Windows 10
[Image: checker-pattern.jpg]


and below we can also see it happening in Linux!
[Image: vvP9P4L.jpg]
Hi guys, heres something I noticed when playing the mighty Xon on my windows 10 gaming rig

both in Linux and Win 10 I am running the exact same Xonotic package (xonotic-0.8.2.zip) with xonotic-0.8.2-mappingsupport.zip

I run;
GPU -nVidia 980Ti
Resolution - 1980x1080 @ 144Hz
CPU - Intel i7 4890K
Memory - 32GB ddr3 Ram 1600 MHz
Storage - Samsung Evo 820 Sata-3 SSD
Video drivers in windows are Nvidia DCH 452.06 with DX12, though im not sure how much DX matters in Xonotic

Honestly the game runs and looks great but this strange explosions glitch is starting to annoy me

is anyone else seeing this issue?
cheers!
Reply



Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  [NEED HELP] Windows 10 -basedir problem BlazedRasta 2 1,413 06-13-2019, 05:12 AM
Last Post: martin-t
  [NEED HELP] video glitches in netradiant on windows 10 fabzor3 2 1,674 05-26-2017, 02:09 AM
Last Post: PinkRobot
  [NEED HELP] Strange input lag and graphics lag in 0.8.2 mrdoklata 3 3,372 04-21-2017, 11:00 PM
Last Post: -z-
  [TUTORIAL] How To Migrate accounts! (Windows) shanajer_ 1 1,262 03-06-2017, 06:09 PM
Last Post: -z-
Sad [NEEDS INFO] Strange bug - my character is moving all the time ! Oncl'Tom 2 2,063 02-12-2017, 06:57 PM
Last Post: organic
  [NEEDS INFO] Very, very strange lags machine! 6 3,744 03-27-2015, 03:55 PM
Last Post: GoregeousGuy
  [SOLVED] Strange thing Keziolio 10 7,739 10-26-2014, 08:58 AM
Last Post: Smilecythe
  [NEEDS INFO] Apparently this game hates Xonar cards running under Windows 8 Lee_Stricklin 4 3,900 09-20-2014, 05:33 AM
Last Post: Lee_Stricklin
  [NEEDS INFO] strange hook lag when connecting from special network bofh 3 2,825 04-15-2014, 10:45 AM
Last Post: tZork
  [SOLVED] Locating Config file in windows 8 Racoon 3 4,009 02-09-2014, 11:08 AM
Last Post: Mr. Bougo

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Forum software by © MyBB original theme © iAndrew 2016, remixed by -z-