Xonotic Forums
Ask your questions about Xonotic here - Printable Version

+- Xonotic Forums (https://forums.xonotic.org)
+-- Forum: Community (https://forums.xonotic.org/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Forum: Xonotic - General (https://forums.xonotic.org/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Thread: Ask your questions about Xonotic here (/showthread.php?tid=15)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36


RE: Ask your questions about Xonotic here - Halogene - 03-16-2012

You can execute the xonotic executable. The one with "sdl" will use the sdl framework, not sure if that's any benefit under Windows, I didn't even know there was an sdl executable for Windows. The "dedicated" one will obviously start a dedicated server.

Not sure you can enable 2D pickups...


RE: Ask your questions about Xonotic here - Mr. Bougo - 03-16-2012

Viddaric, I pushed a feature request on the tracker: http://dev.xonotic.org/issues/1128

MCG: there's no 2d sprite model replacements, but that's a super cool idea, it could help performance too!


RE: Ask your questions about Xonotic here - rafallus - 03-23-2012

Quote:I get stuck on level 21, and on the menu, it says it's a runematch.

Either edit data/data/campaign.cfg to skip it or download autobuild (which has it removed - downloader is in misc/tools/rsync-updater).


Map download - Griff - 03-24-2012

Is there a way to download most of the Xonotic community made maps? I need to redowmload them since my laptop died.


RE: Map download - asyyy - 03-25-2012

Check your pms, it's quite big (~2.2gb) and posting a public link would probably eat all my servers traffic.


RE: Map download - rocknroll237 - 03-25-2012

Warsow have their own community map pack. I think Xonotic should have one too. It could have an autobuild updater script with it as well. What do you think?


RE: Map download - rafallus - 03-25-2012

http://beta.xonotic.org/autobuild-bsp/?n

Won't do?


RE: Map download - edh - 03-25-2012

That would be good if someone is able to host both the bandwidth and CPU time needed to rebuild such a massive ZIP on a weekly basis.

Something that would be a gopod start would be having a script to build nice, clean, compact PK3 files with everything in the right place and warnings given for missing files. This could reduce the size of many standard maps and make things easier for map authors. It would then just be a simple extension of this to make one great big PK3 of everything.


RE: Map download - Mirio - 03-25-2012

http://forums.xonotic.org/forumdisplay.php?fid=13
http://mapdl.xonotic.eu/samual/


RE: Map download - Mr. Bougo - 03-25-2012

Wait for 1.0 before making a pack, I'd say. The textures, shaders etc are bound to change until then. Compatibility won't last long.


RE: Ask your questions about Xonotic here - Loafers - 03-27-2012

1) What are the official duel maps?
2) Is there a duel game mode or do I just create a dm server with 2 slots?


RE: Ask your questions about Xonotic here - asyyy - 03-27-2012

(03-27-2012, 01:23 AM)Loafers Wrote: 1) What are the official duel maps?
Stormkeep, Darkzone, Xoylent, Drain

(03-27-2012, 01:23 AM)Loafers Wrote: 2) Is there a duel game mode or do I just create a dm server with 2 slots?
If it's gonna be used for competitive play, you should exec balanceXPM.cfg in your server config to load competitive settings.
You can use my config template which includes a couple of useful settings for a duel server: http://88.198.17.137/_files/Config%27s/Server/server-duel.cfg
Also, some custom 1v1 maps might be appreciated by your players: http://88.198.17.137/_files/Maps/1v1/


RE: Ask your questions about Xonotic here - MonoXideAtWork - 03-27-2012

Hi!

I'm looking to play duel with some mates in public servers, is there a way to call a vote to change an empty dm server to duel settings? Thanks.


RE: Ask your questions about Xonotic here - Halogene - 03-27-2012

(03-27-2012, 02:33 AM)asy7um Wrote:
(03-27-2012, 01:23 AM)Loafers Wrote: 1) What are the official duel maps?
..., Xoylent, ...
Heart


(03-27-2012, 02:39 AM)MonoXideAtWork Wrote: Hi!

I'm looking to play duel with some mates in public servers, is there a way to call a vote to change an empty dm server to duel settings? Thanks.

I would recommend you to use any public 1on1 server for this. If you meet someone in dm that you want to duel, you can ask him to connect to a dedicated duel server. I know of a couple of duel servers hosted by asyyy in Europe, not sure about what location you are from.


RE: Ask your questions about Xonotic here - Loafers - 03-29-2012

Thanks asy7um for the script. How does this look for a 3 player duel server with 1 reserved for spectator? The whole bot thing was a bit confusing. I left it as default initially but when I joined nobody else could join, so I think I fixed it, but I'm not sure since I have nobody to test it with me.


RE: Ask your questions about Xonotic here - It'sMe - 03-30-2012

You can set
Code:
bot_number 0
minplayers 2
Then bots are added until 2 slots are full.


RE: Ask your questions about Xonotic here - Triaxen - 03-31-2012

i was wondering what the cosole commands are for changing resolution. my friend told me the other day but it has slipped my mind. i have another friend who has recently downloaded the game and his resolution is so high that he can not change it in the menu. any help would be greatly appreciated.


RE: Ask your questions about Xonotic here - Mr. Bougo - 04-01-2012

vid_width and vid_height
Also change vid_conwidth and vid_conheight to match the width/height ratio, to your liking. This manages the 2d resolution for menus.


RE: Ask your questions about Xonotic here - asyyy - 04-01-2012

(03-29-2012, 12:32 AM)Loafers Wrote: Thanks asy7um for the script. How does this look for a 3 player duel server with 1 reserved for spectator? The whole bot thing was a bit confusing. I left it as default initially but when I joined nobody else could join, so I think I fixed it, but I'm not sure since I have nobody to test it with me.

maxplayers 3 //sets server slots
g_maxplayers 2 //sets allowed amount of players; in duel that's 2


RE: Ask your questions about Xonotic here - Triaxen - 04-01-2012

(04-01-2012, 03:33 AM)Mr. Bougo Wrote: vid_width and vid_height
Also change vid_conwidth and vid_conheight to match the width/height ratio, to your liking. This manages the 2d resolution for menus.

Thanks, now another can enter the fray! lol


RE: Ask your questions about Xonotic here - W4RP1G - 04-01-2012

(04-01-2012, 11:13 AM)Triaxen Wrote:
(04-01-2012, 03:33 AM)Mr. Bougo Wrote: vid_width and vid_height
Also change vid_conwidth and vid_conheight to match the width/height ratio, to your liking. This manages the 2d resolution for menus.

Thanks, now another can enter the fray! lol

Actually, he was just on and we tried to get his settings right. no matter what resolution he went to, it was not showing the full screen. Kinda makes me think his TV was set to zoom in. I don't know, I told him to make a thread but he said he was just goindg to stick to UT99 and Quake. Too bad.


RE: Ask your questions about Xonotic here - Mr. Bougo - 04-02-2012

How does it look when windowed?


RE: Ask your questions about Xonotic here - Loafers - 04-05-2012

Haven't played with sound in a long time so I can't remember if there is a quake announcer pack. If no, why not?


RE: Ask your questions about Xonotic here - asyyy - 04-05-2012

Because legally you can't just rip media from another game and use it in your own, unless the license allows it.


RE: Ask your questions about Xonotic here - Loafers - 04-05-2012

(04-05-2012, 06:36 AM)asy7um Wrote: Because legally you can't just rip media from another game and use it in your own, unless the license allows it.

Ah I see. I always imagined the perennial "MONSTERKILL" and similar sound bytes were in the public domain by now since so many people use it. Too bad Sad