Create an account


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Some players have black textures

#1
Hello,

Sometimes I run a server to play only with friends. I would like to play on some unofficial map and something weird happens.
I run the server on PC A and I  play on PC B on the same network. I tried with the map stone_ocean and sanctum_a5, the maps were loaded on the server and I can play on it on PC B (the map is aumomatically downloaded on it, never played before). But my friends say that they only see a black screen , some items and players. I can see them on the game.

Maybe I do something wrong, but I don't understant why it works on my PC B. Do you have an idea?
Reply

#2
The maps probably didn't download correctly. Try clearing your dlcache (~/.xonotic/data/dlcache on Linux, and i think on Windows its C:/Users/<your username>/Saved Games/Xonotic/data/dlcache)
Reply

#3
Thank you for your answer. I think I didn't put the pk3 files at the right place on the server. I moved them, cleared the dlcache and it works on my «gaming» PC (like before). I will try with my friends this week.
Reply

#4
(05-17-2020, 03:36 PM)ted Wrote: Thank you for your answer. I think I didn't put the pk3 files at the right place on the server. I moved them, cleared the dlcache and it works on my «gaming» PC (like before). I will try with my friends this week.

You don't need to clear everything under dlcache/ , just the zero-length files.

dlcache/* is not automatically searched for map files in a server situation. Try moving the pk3 files one level up (same level as dlcache/ ) and restart the server.
Reply

#5
It's what I did on the server (to put the pk3 into .xonotic/data) and I told players to clear the dlcache. It seems that Windows players still have the problem, but there is no problem for Linux players Huh

I don't know if it's releavant: it is the Xonotic server shipped with the 0.8.2 Release under Linux, it's not the git one. I use my own http server to share the map, the map are downloaded successsfully.
Reply

#6
(05-27-2020, 02:37 PM)ted Wrote: It's what I did on the server (to put the pk3 into .xonotic/data) and I told players to clear the dlcache. It seems that Windows players still have the problem, but there is no problem for Linux players Huh

I don't know if it's releavant: it is the Xonotic server shipped with the 0.8.2 Release under Linux, it's not the git one. I use my own http server to share the map, the map are downloaded successsfully.

There's some explanation here:
https://forums.xonotic.org/showthread.ph...7#pid86027
If your users have a corrupted file in .xonotic/data, they'll need to delete those too.

I don't think the git version differs from 0.8.2 in that regard.
Reply

#7
Thank you, I will try that the next time I play with my friends Smile
I have still some other unrelated config issues, I will open a new post for that.
Reply



Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  determine whether there are human players BuddyFriendGuy 2 1,972 08-11-2015, 01:55 AM
Last Post: BuddyFriendGuy
  Reasonable # of players per server end user 2 2,910 08-06-2013, 12:30 PM
Last Post: end user
  Good EU based dc for NA players end user 0 1,599 05-04-2013, 05:26 PM
Last Post: end user
  Private Players Configuration checholin87 2 2,068 05-12-2012, 01:26 AM
Last Post: Mr. Bougo
Question [SOLVED] Black maps nonenone 18 8,562 04-13-2012, 01:57 PM
Last Post: nonenone

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Forum software by © MyBB original theme © iAndrew 2016, remixed by -z-