Create an account


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[NEED HELP] Sound dissapears mid game

#1
when changing the game round / starting new map there is suddenly no sound. music and sound effects disappear.
We tried running it with -sndspeed 48000 and/or -sndstereo but the result was almost the same.
with -sndstereo now the game starts normally and we can play it for a while but then suddenly all sound disappears. even before doing any map switch.
with -sndspeed 48000 the sound does not work when we start up the game (not even in menu).
if we exit the game, it then starts normally with sound and when loading first map all is good. but then the sound can be lost again.
game version: Xonotic 0.8.2 - GLX version - Linux
System info:

Code:
System:    Host: blackmesa Kernel: 5.4.0-48-generic x86_64 bits: 64 Desktop: KDE Plasma 5.12.9
           Distro: Ubuntu 18.04.5 LTS
Machine:   Device: desktop Mobo: ASUSTeK model: PRIME B450M-A v: Rev X.0x serial: N/A
           UEFI: American Megatrends v: 1820 date: 09/12/2019
CPU:       8 core AMD Ryzen 7 2700 Eight-Core (-MT-MCP-) cache: 4096 KB
           clock speeds: max: 3200 MHz 1: 1511 MHz 2: 1379 MHz 3: 1376 MHz 4: 1376 MHz 5: 1439 MHz 6: 1543 MHz
           7: 1378 MHz 8: 1377 MHz 9: 1378 MHz 10: 1406 MHz 11: 1375 MHz 12: 1374 MHz 13: 1376 MHz 14: 1539 MHz
           15: 1375 MHz 16: 1375 MHz
Graphics:  Card: NVIDIA Device 1f82
           Display Server: x11 (X.Org 1.20.8 ) drivers: nvidia (unloaded: modesetting,fbdev,vesa,nouveau)
           Resolution: 1920x1080@60.00hz
           OpenGL: renderer: GeForce GTX 1650/PCIe/SSE2 version: 4.6.0 NVIDIA 450.66
Audio:     Card-1 NVIDIA Device 10fa driver: snd_hda_intel Sound: ALSA v: k5.4.0-48-generic
           Card-2 Advanced Micro Devices [AMD] Family 17h (Models 00h-0fh) HD Audio Controller
           driver: snd_hda_intel
Reply



Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
Question [NEED HELP] Certain maps crash my game :( flexo 3 1,200 10-24-2020, 11:53 PM
Last Post: BuddyFriendGuy
  [NEED HELP] cant start the game/ session lock problem skyghost47 1 91 10-24-2020, 11:50 PM
Last Post: BuddyFriendGuy
Exclamation [SOLVED] macOS Sierra: -basedir /path/to/game iqxonotic 11 26,638 09-09-2020, 02:04 PM
Last Post: dixius99
  [NEED HELP] Sudden loss of sound in Xonotic, can not get it to return. SeveredinTwain 5 712 03-26-2020, 05:55 AM
Last Post: FAF
  [NEED HELP] "Nasty" Sound when a lot is going on. Aguaumreal 0 685 10-13-2019, 03:27 PM
Last Post: Aguaumreal
  [BUG] The game seems doesn't recognize virtual 7.1 noctiveqc 2 806 02-17-2019, 02:10 AM
Last Post: martin-t
Exclamation [BUG] *ubuntu 18.04/nVidia v415-Desktop Screen Corruption After Exiting Game? JeZxLee 2 1,153 01-06-2019, 05:15 AM
Last Post: SpiKe
  [NEED HELP] Custom Game Modes 3agle427 5 1,398 12-30-2018, 12:44 AM
Last Post: Lyberta
  [NEED HELP] Xonotic reverts to Stereo sound after having set it to 5.1 STP_KITT 0 874 11-27-2018, 05:35 PM
Last Post: STP_KITT
  [SOLVED] Game displays [x] joined the [y] team upon connecting Bloodthorn 3 1,235 09-17-2018, 01:52 AM
Last Post: Lyberta

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Forum software by © MyBB original theme © iAndrew 2016, remixed by -z-