Create an account


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[SOLVED] Bots not added

#1
Hello everyone,

I have a hard time setting up CTF servers for a LAN session next week with bots for practicing.

I can setup a server with
- a proper name
- a fixed game mode (CTF in my case)
- a maximum of players (like 8 - just for testing)
- a log file (which is getting filled)
 that is all working and should indicate that I have the files at the correct place.
I can also join this server - no problem.

What I cannot get done is bots that join this server.
To achieve bots in here I set

Code:
minplayers 2    // add bots if less then that number of players playing

for example. I got this from the readme.txt in the server directory which was suggested here in the wiki.
When I start this server and join and play there is no bot joining.

Can someone help me finding the cause for it?
Reply

#2
In team games you should set minplayers_per_team instead, I updated the wiki with this information.
Reply

#3
Thanks for your quick reply.
Right after my post yesterday my favorite search engine found the release notes from version 0.85. They state what you've already mentioned and I tried that this morning and it works. Bots are added now. (Don't know why my previous searches didn't bring this up)

Even without knowing this: I tried setting minplayers_per_team before of course. The reason why I thought it doesn't work was that I didn't know that at least one player has to be connected to make bots join. Since I didn't join, that test failed.

I saw that not only instructions for setting up a server with team game modes (minplayers_per_team) are in the wiki now, but it it's also mentioned that one player has to join a server to make bots come around which is great to see (I think this is new and I hope I didn't miss it there in the past). Thanks for that!

I think it would be good to update the server readme with these two pieces of information (minplayers_per_team in team based game modes and at least one player connected to make bots join)
Reply

#4
(03-31-2023, 01:57 AM)topas-rec Wrote: I think it would be good to update the server readme with these two pieces of information (minplayers_per_team in team based game modes and at least one player connected to make bots join)

And maybe that's too much.
The wiki describes things in detail and the server config file just has some predefined values and their. descriptions.
Reply



Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Since updating server from 0.8.5 to 0.8.6 the bots act weird Syntax-Error 0 1,570 09-15-2023, 01:09 PM
Last Post: Syntax-Error
Big Grin Is it possible to change bot names from console, without changing bots.txt? YottaMxt 0 1,779 11-12-2022, 07:57 PM
Last Post: YottaMxt
  how to have blue team only with bots and red team 1 human player and 2 bots billyjoe 7 7,653 09-04-2021, 11:53 AM
Last Post: AndK
  Colored Names on Bots Topher 3 3,575 01-20-2019, 06:52 PM
Last Post: 3agle427
Thumbs Up rcon and bots billyjoe 3 3,739 04-13-2017, 12:08 PM
Last Post: billyjoe
  sometimes bots stand still and not move at spawn lister 3 3,826 09-30-2015, 05:07 PM
Last Post: lister
  Why do not the bots on the server? SysoevDV 13 12,746 07-14-2015, 10:27 AM
Last Post: It'sMe
  rcon command resets bots, gamtype etc. darkzun 12 11,957 10-03-2013, 02:01 PM
Last Post: Mr. Bougo

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Forum software by © MyBB original theme © iAndrew 2016, remixed by -z-