Create an account


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pulsing sound on KXStudio (Ubuntu 11.04 - 64bit var)

#1
Whenever I start the game the sound is nothing but a cyclic pulsing noise about one or so per second (it sounds a little bit like the warp core sound on startrek when the ship is idling). Everything else seems to work but playing without any sound clues is more difficult than playing normally.

My system OS is Ubuntu 11.04 with the KXStudio modifications which at the basic system level consist mainly of funneling everything sound related through jack audio across bridges like the pulse-jack bridge instead of running separate sound servers directly. My hardware is Nvidia 6100 motherboard and I use the onboard sound chipset. More detailed information (from another online game) (it detects the pulse-jack bridge as regular Pulse audio as it should):

CPU: AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor 4200+ (1000 MHz)
Memory: 3961 MB
OS Version: Linux 2.6.38-10-generic #46-Ubuntu SMP Tue Jun 28 15:07:17 UTC 2011 x86_64
Graphics Card Vendor: NVIDIA Corporation
Graphics Card: GeForce GT 240/PCI/SSE2

OpenGL Version: 3.3.0 NVIDIA 270.41.06

libcurl Version: libcurl/7.21.1 OpenSSL/1.0.0d zlib/1.2.5 c-ares/1.7.1
J2C Decoder Version: S21J Runtime: 2.0.6
Audio Driver Version: OpenAL, version 1.1 ALSOFT 1.11.753 / OpenAL Community / OpenAL Soft: PulseAudio Software
Qt Webkit Version: 4.7.1 (version number hard-coded)


Is there a way to feed the sound directly to jack? That seems to work better in many applications than running it across the bridge. Nexiuz classic works flawlessly with sound, was there some kind of major change made to the sound system?
Reply



Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  [SOLVED] Surround sound refuses to work with C-Media CMI-8788 soundcards Lee_Stricklin 2 606 03-06-2017, 08:24 PM
Last Post: Lee_Stricklin
  [SOLVED] Ubuntu 16.0.4 Compile RedScale12 8 1,442 09-06-2016, 08:40 PM
Last Post: RedScale12
  [NEEDS INFO] How to ubuntu xonotic server install? Turan 4 1,470 03-17-2016, 08:01 AM
Last Post: Turan
  [SOLVED] Source Code Xonotic on Ubuntu 15.04 Ryan 2 2,087 09-16-2015, 10:48 AM
Last Post: Beagle
  [SOLVED] Ubuntu running problem rembak 7 5,672 03-29-2014, 04:30 AM
Last Post: adem
  [SOLVED] Ubuntu 12.04 Install Issue Red Viper 6 3,946 03-08-2014, 03:20 AM
Last Post: Halogene
  [NEEDS INFO] Compiling NetRadiant (Ubuntu 11.10) uDelta 2 2,446 07-15-2013, 10:50 AM
Last Post: machine!
  [SOLVED] Sound troubles Ubuntu dadx4 15 8,587 02-23-2013, 05:12 AM
Last Post: zykure
  [SOLVED] Sound doesn't work machine! 13 7,063 02-17-2013, 09:31 AM
Last Post: Mr. Bougo
  [SOLVED] Problem with compiling on Ubuntu 12.10 Szustarol 23 9,210 01-05-2013, 02:28 PM
Last Post: Mr. Bougo

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Forum software by © MyBB original theme © iAndrew 2016, remixed by -z-