Create an account


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[SOLVED] -basedir /path/to/game?

#1
Hello, when I try to open Xonotic, I get a message saying something like you have reached this menu due to missing or unlocatable content/data. It says you may want to enter -basedir /path/to/game to your launch command line. How do I fix this problem and what to I do, do I need the quake engine? Thank you.
Reply

#2
Which OS do you use?
Reply

#3
Windows 8.1? I think
Reply

#4
Did you download the game from the official website? How are you starting Xonotic (which file do you execute, do you execute it directly or use a link)?
[Image: 249.png] Latest track on soundcloud: Farewell - to a better Place (piano improvisation)
New to Xonotic? Check out my Newbie Corner!
<ZeRoQL> i think i got 1 proper quad and that cunt halogen fuck me over with a laser
Reply

#5
I did download Xonotic from the official website. I start Xonotic by I execute the file "xonotic" in the Xonotic folder I downloaded. Not through link.
Reply

#6
Two things come to my mind - did you maybe run Xonotic directly from the ZIP file? I think Windows tends to integrate ZIP files into the Explorer just as if they were ordinary folders (noticeable only by the different icon). If that is the case, you will need to extract the ZIP file to a real folder and run Xonotic from there.

The other thing is that maybe you ran the executable directly instead of the startup script. I know that this is an issue when running Xonotic on Linux, I'm not entirely sure about running it on Windows. Could anyone assist that runs Xonotic on Windows? What file are you guys executing?
[Image: 249.png] Latest track on soundcloud: Farewell - to a better Place (piano improvisation)
New to Xonotic? Check out my Newbie Corner!
<ZeRoQL> i think i got 1 proper quad and that cunt halogen fuck me over with a laser
Reply

#7
I just tested to make sure as my assumption was executing while zipped still, and that is exactly the problem. Tongue follow the steps Halogene wrote in order to play the game.


(11-25-2015, 04:39 AM)Halogene Wrote: You will need to extract the ZIP file to a real folder and run Xonotic from there.
Reply

#8
Some weeks ago I had the same problem when I ran the SDL executable. WGL version loaded fine, but was choppy as hell. Updating my version through the updater solved the problems I had with the "missing content" with SDL version.
"Yes, there was a spambot some time ago on these forums." - aa
Reply



Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  [BUG] The game seems doesn't recognize virtual 7.1 noctiveqc 2 64 02-17-2019, 02:10 AM
Last Post: martin-t
Exclamation [BUG] *ubuntu 18.04/nVidia v415-Desktop Screen Corruption After Exiting Game? JeZxLee 2 198 01-06-2019, 05:15 AM
Last Post: SpiKe
  [NEED HELP] Custom Game Modes 3agle427 5 309 12-30-2018, 12:44 AM
Last Post: Lyberta
  [SOLVED] Game displays [x] joined the [y] team upon connecting Bloodthorn 3 407 09-17-2018, 01:52 AM
Last Post: Lyberta
Exclamation [SOLVED] macOS Sierra: -basedir /path/to/game iqxonotic 8 9,330 09-08-2018, 05:55 AM
Last Post: ComicsNights
  [SOLVED] Cannot run game anymore after new git update Bloodthorn 2 409 07-25-2018, 07:20 AM
Last Post: Bloodthorn
  [NEEDS INFO] Game Crash On Load Castor 0 610 05-31-2018, 09:06 AM
Last Post: Castor
Photo [NEED HELP] When in game, the guns keep firing, sometimes doesn't fire when pointed at a target. U1Y5Y5 3 955 09-12-2017, 01:28 PM
Last Post: SpiKe
  [NEEDS INFO] -basedir /path/to/game itsMe 2 1,679 08-17-2016, 09:55 PM
Last Post: BuddyFriendGuy
  [NEED HELP] game modes/mods/types clarification BuddyFriendGuy 13 4,022 06-12-2016, 12:18 AM
Last Post: BuddyFriendGuy

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Forum software by © MyBB original theme © iAndrew 2016, remixed by -z-