Create an account


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[SOLVED] Servers list don't show any of servers

#1
I have problem with servers list in game, it don't shows any of servers (list is empty).
I open port 26000 in my router. Use manjaro gnome and Xonotic install from AUR repo.
Tryed also console command "net_slist" and "net_refresh" and it do nothing.
Anyone please help?
Reply

#2
For a client you don't need to open a router port.

You can check if the masterservers are set to the default values (see http://xonotic.org/tools/cacs/#0a/0/masterextra) and try to ping them.
Reply

#3
Yes I have default values. And make ping test:

--- ghdigital.com ping statistics ---
33 packets transmitted, 33 received, 0% packet loss, time 32033ms
rtt min/avg/max/mdev = 210.142/214.150/246.550/6.070 ms
I think its something with system config but dont know what exacly.
Also I have minetest install and there's no servers on the list too.
Reply

#4
(01-24-2018, 06:58 AM)Ketjow3 Wrote: Yes I have default values. And make ping test:

--- ghdigital.com ping statistics ---
33 packets transmitted, 33 received, 0% packet loss, time 32033ms
rtt min/avg/max/mdev = 210.142/214.150/246.550/6.070 ms
I think its something with system config but dont know what exacly.
Also I have minetest install and there's no servers on the list too.

Perhaps a firewall somewhere cuts UDP traffic, check local iptables and router config. Also it might be your ISP. Also try to check UDP traffic with wireshark or tcpdump, this may lead you somewhere.
Reply

#5
I've checked local iptables and they are empty. Here's the tcpdump info:
What is nflog and nfqueue? Is that may be blocking servers or I don't know?? Sad

$ tcpdump -D
1.enp5s0 [Up, Running]
2.any (Pseudo-device that captures on all interfaces) [Up, Running]
3.lo [Up, Running, Loopback]
4.bluetooth-monitor (Bluetooth Linux Monitor)
5.nflog (Linux netfilter log (NFLOG) interface)
6.nfqueue (Linux netfilter queue (NFQUEUE) interface)
7.dbus-system (D-Bus system bus)
8.dbus-session (D-Bus session bus)
9.usbmon1 (USB bus number 1)
10.usbmon2 (USB bus number 2)
Reply

#6
As Freddy said, check master server cvars - what's the result of `apropos sv_master` in console (SHIFT+ESC)?
[Image: 30381.jpg]

<packer> when i see martin-t's name my blood pressure increases
Reply

#7
last line in console after start up Xonotic is: Error response from keygen server: Not allowed

heres the screenshot:
[Image: Zrzut-ekranu-z-2018-01-24-19-36-36.png]
Reply

#8
1. Do you have IPv6 Enabled? You might try disabling that to see if it's an IPv6 issue.
2. You could try running an nmap portscan JUST on UDP, JUST to those hosts and just on that port to see if it can make a connection.
3. Your installation could be corrupted. You could run the rsync updater to reset your Xonotic install either to the release version (0.8.2) or the latest autobuild (out of git). this will check the files are correct and then download only what has changed. Look for the shell scripts in Xonotic/tools/misc/rsync-updater/ (*.sh files on Linux/Mac, *.bat on Windows).
[Image: 21975.jpg]

Quote:“To summarize the summary of the summary: people are a problem.” - Douglas Adams
Reply

#9
Ok finally I fix this. Smile Thank You for your help to You All.
What I did?
I was asking for help on manjaro forum and:

  1. restart router (that was the main to do)
  2. install net-tools and bind-tools (for test DNS)
    And now everything working.
Smile
Reply



Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  How display server list ? draikhin 2 462 01-21-2019, 07:26 AM
Last Post: draikhin
  [NEED HELP] can't join any server in the list psy31 2 781 11-02-2018, 10:37 AM
Last Post: psy31
Bug [SOLVED] netRadiant - Viewports no longer show and render trails instead (Linux, ATI) MirceaKitsune 2 2,924 01-29-2013, 07:43 AM
Last Post: MirceaKitsune
  [NEEDS INFO] Server List empty Laievskaia 14 8,530 11-30-2012, 03:36 AM
Last Post: Laievskaia
Sad [SOLVED] Laggy while connect to servers tingxyu 7 4,342 08-31-2012, 11:59 PM
Last Post: tingxyu
  [SOLVED] Different animations on different servers/map Majki 6 3,155 05-04-2012, 07:59 AM
Last Post: Majki
  [SOLVED] Can't get server list - wireless DC's knuppel 6 3,612 04-05-2012, 02:23 PM
Last Post: Mr. Bougo
  [NEEDS INFO] Third map doesn't show any textures or shading? On MacBook 2.1 C2D blickblocks 4 3,309 01-21-2012, 06:23 AM
Last Post: divVerent
  [SOLVED] Cannot connect to servers node357 2 2,418 12-19-2011, 10:09 PM
Last Post: node357
  [NEEDS INFO] Can't get server list with new router Vintre 6 4,358 09-29-2011, 07:23 PM
Last Post: Vintre

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Forum software by © MyBB original theme © iAndrew 2016, remixed by -z-