Create an account


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[SOLVED] Xonotic fails to start in OSX 10.7 lion

#1
Downloading from git and compiling seemed to go fine, however when I try to launch, the screen flashes a few times and it quits.

here is the error log.
http://pastie.org/2340780
ok, putting vid_fullscreen 0 in library/application support/xonotic/config.cfg fixes it.

lion seems to have issues with fullscreen. how ironic
Master of mysterious geometries

Imgur Gallery
Reply

#2
you can also use"./all run +vid_fullscreen 0".
Reply

#3
(08-08-2011, 02:05 PM)theShadow Wrote: Downloading from git and compiling seemed to go fine, however when I try to launch, the screen flashes a few times and it quits.

here is the error log.
http://pastie.org/2340780
ok, putting vid_fullscreen 0 in library/application support/xonotic/config.cfg fixes it.

lion seems to have issues with fullscreen. how ironic

I had the same problem; I took the information I could find about it (including the SDL patch required to fix it) and gathered it up here:
http://dev.xonotic.org/issues/633
OK, divVerent already rejected my bug since he's already tried updating to a newer SDL but it broke OS/X 10.6. The good news is that if you're on 10.7 it appears (at least for me) to be fixed if you just replace the Xonotic.app/Contents/Frameworks/SDL.framework/Versions/A/SDL file in your local copy with the pre-revert version. (NOTE: if you're building from git, look in the misc/buildfiles/osx directory)

Again, this is known NOT to work for OS/X 10.6.

You can grab that updated SDL binary here:
http://git.xonotic.org/?p=xonotic/xonoti...f09b162e5c

With that dropped in, I'm not happily running fullscreen on my Lion machine.
Reply

#4
Just for the record: using git version on OSX 10.6 in windowed mode (./all run +vid_fullscreen 0) works too.
[Image: 249.png] Latest track on soundcloud: Farewell - to a better Place (piano improvisation)
New to Xonotic? Check out my Newbie Corner!
<ZeRoQL> i think i got 1 proper quad and that cunt halogen fuck me over with a laser
Reply



Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  [NEED HELP] Unabel to start xonotic in xubuntu 18.04 prateekgs555 1 438 12-25-2018, 12:16 PM
Last Post: Lyberta
  [SOLVED] Menu fails to load after recent update Bloodthorn 2 690 09-25-2018, 08:11 AM
Last Post: Bloodthorn
  [NEED HELP] XUbuntu playing with drivers and now Xonotic doesn't start Bla1 10 1,759 05-15-2018, 10:00 PM
Last Post: Lyberta
  [SOLVED] Version 8.0 won't start on OSX Yosemite oger 12 9,151 07-04-2015, 12:28 PM
Last Post: BuddyFriendGuy
  [NEEDS INFO] NetRadiant fails to compile with latest nvidia driver Maddin 6 3,768 03-25-2015, 06:02 AM
Last Post: Maddin
  [SOLVED] How can i make an icon to quick-start Lan-game ? Old Enzo 3 3,949 12-07-2014, 06:58 AM
Last Post: GoregeousGuy
  [NEEDS INFO] can not start xonotic (xubuntu 14.10) kamp 5 4,109 11-09-2014, 01:05 PM
Last Post: Mr. Bougo
  [SOLVED] Latest Autobuild Will Not Start No Matter What Orbiter Sunblast 8 4,784 10-05-2013, 08:15 PM
Last Post: Orbiter Sunblast
  [FIXED] netRadiant fails to compile on openSUSE 12.3 MirceaKitsune 3 3,742 04-01-2013, 03:47 PM
Last Post: MirceaKitsune
Bug [SOLVED] Cant start server in linux xxen0nxx 12 6,452 11-30-2012, 05:07 AM
Last Post: xxen0nxx

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Forum software by © MyBB original theme © iAndrew 2016, remixed by -z-