Create an account


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
NetRadiant all shaders missing.

#1
So I tried out NetRadiant (1.5.0 20120114). I was going through the tutorial and noticed all the shaders say SHADER NOT FOUND. I've tried looking around for answers for this, but I haven't found anything that solves it. If I change the setting under Edit>Preferences>Settings>Paths then I can get different results, but haven't fix it yet.

What's the correct way to set this up?

Edit: Im using xonotic 0.5 from Desura on Windows if that makes a difference =)
Reply

#2
(02-28-2012, 06:06 PM)Much Noise Wrote: Edit: Im using xonotic 0.5 from Desura on Windows if that makes a difference =)

the problem is that the default xonotic uses compressed textures the radiant cant read.
if you want to map you should use the git or autobuild version, because they provide uncompressed textures.
<Samual> I am the most unprofessional developer ever
<bluez> halogene, you make awesome music, but you have no clue about ctf.
<Halogene> I didn't know mappers include some mysterious waypoints so members of the BOT clan can navigate a map?
<divVerent> if you don't pay for a premium account, your movement speed is limited to 100qu/s
Reply

#3
I read some stuff about just uncompressing the .pk3 archives. Is this not a possibility?
Reply

#4
no thats not the problem. with compressed i mean the format of the textures. the radiant can read jpg's and tga's even if they are pk3'ed or zipped (which is basically the same) as long as they are in the correct folder. the format of the textures in the normal game is dds. For normal playing it doesnt make a difference (its just smaller) but for mapping it does make a difference as the radiant cant read the dds files.

try to download the autobuild version with uncompressed textures http://beta.xonotic.org/autobuild/Xonoti...t-high.zip
if that is too big (1.2gb) you can use the mapping support http://beta.xonotic.org/autobuild/Xonoti...upport.zip
if you chose the mapping support you need to unzip it in the same folder where also xonotic is placed.
<Samual> I am the most unprofessional developer ever
<bluez> halogene, you make awesome music, but you have no clue about ctf.
<Halogene> I didn't know mappers include some mysterious waypoints so members of the BOT clan can navigate a map?
<divVerent> if you don't pay for a premium account, your movement speed is limited to 100qu/s
Reply

#5
That's working. Thank you!
Reply



Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  [NEED HELP] NetRadiant Models Not Working 3agle427 1 122 01-13-2019, 04:53 AM
Last Post: SpiKe
Rainbow NetRadiant-custom Garux 1 267 01-11-2019, 07:11 PM
Last Post: Antares*
  [NEED HELP] NetRadiant Bots 3agle427 1 125 01-11-2019, 09:35 AM
Last Post: Lyberta
  [NEED HELP] NetRadiant Window 3agle427 4 183 01-11-2019, 08:54 AM
Last Post: Julius
  [NEED HELP] NetRadiant Gravity 3agle427 0 101 01-09-2019, 08:58 PM
Last Post: 3agle427
  [NEED HELP] NetRadiant Func_Destructable 3agle427 6 174 01-08-2019, 07:57 AM
Last Post: 3agle427
  [NEED HELP] NetRadiant Weapon Respawn 3agle427 3 150 01-05-2019, 06:22 PM
Last Post: 3agle427
  [NEED HELP] NetRadiant Triggers/Destructables 3agle427 2 139 01-03-2019, 10:28 AM
Last Post: 3agle427
  [NEED HELP] Custom NetRadiant Textures / Textures Not Loading 3agle427 2 206 12-30-2018, 09:21 AM
Last Post: 3agle427
  NetRadiant Spawn points help. TapX 18 1,472 06-06-2018, 11:54 AM
Last Post: Garux

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Forum software by © MyBB original theme © iAndrew 2016, remixed by -z-