Create an account


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[SOLVED] Xonotic won't open

#1
I tried running Xonotic, and nothing happens. I did install Compiz effects and stuff, is that it?
Reply

#2
(09-12-2013, 10:54 AM)Deltacon Wrote: I tried running Xonotic, and nothing happens. I did install Compiz effects and stuff, is that it?

Which file did you try to execute? It should be xonotic-linux64-glx Also make sure the Allow this file to run as a program flag is set >> Right click, properties, permissions and check the box at the bottom.

You can also start it through the terminal. Open terminal, go to the xonotic folder and run ./xonotic-linux64-glx Remember the execute as program flag still has to be set.
[MoFo] Servers - North America - Hosted in Montreal Canada - Admin DeadDred [MoFo]
Reply

#3
(09-12-2013, 10:54 AM)Deltacon Wrote: I did install Compiz effects and stuff, is that it?

I don't know... Is it?

Go ahead and tell me! Try to disable compiz temporarily and see what happens.


EDIT: I'll anticipate. When you see that Xonotic won't launch, try starting it from a terminal. If you start Xonotic by double-clicking "xonotic-linux-sdl.sh" in directory "/home/Deltacon/bla/xonotic/" for example, then simply open a terminal and type this:
Code:
cd /home/Deltacon/bla/xonotic
./xonotic-linux-sdl.sh
Now tell us what errors show up.
Reply

#4
Fixed it, I usually fix these things right after posting me needing help.. I should stop doing that.
Reply

#5
Can you please briefly tell us what was wrong and how you fixed it? Just in case someone passes by later with the same issue and wonders how you fixed it.
Reply

#6
All I did was restart >.<
Reply

#7
(09-12-2013, 10:54 AM)Deltacon Wrote: I did install Compiz effects and stuff, is that it?
Even if you have the issue solved, Compiz may hit performance a little but you can work around it by making some modifications to the Xonotic start up script to disable Compiz when the game starts. See my thread here:
http://forums.xonotic.org/showthread.php?tid=2685
I'm at least a reasonably tolerable person to be around - Narcopic
Reply

#8
Thanks, but the issue was restarting, compiz doesn't me much.
Reply



Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  [SOLVED] Xonotic won't launch on Win10 noChance79 7 6,484 06-23-2023, 09:49 AM
Last Post: Cofein
  [NEED HELP] Menu Won't Load, Game Crashes EdwardHamHam 1 3,017 07-21-2022, 01:44 AM
Last Post: BuddyFriendGuy
  [BUG] some textures won't load with git builds lister 2 2,555 01-17-2020, 06:09 PM
Last Post: LuckyStripe
  [NEED HELP] Netradiant looks weird when i try to open it Taplio 0 1,647 07-07-2019, 02:19 PM
Last Post: Taplio
  [FIXED] How do I pause game while having the console open? Beagle 8 6,622 05-14-2016, 02:35 PM
Last Post: Beagle
  [SOLVED] How do you open dat files on linux? Beagle 10 8,086 04-21-2016, 11:54 PM
Last Post: Beagle
Sad [NEED HELP] Dual display - open Xonotic in full screen mode on secondary screen? Galathorne 2 5,287 11-18-2015, 03:48 PM
Last Post: Galathorne
  [SOLVED] Version 8.0 won't start on OSX Yosemite oger 12 14,734 07-04-2015, 12:28 PM
Last Post: BuddyFriendGuy
  [NEED HELP] Bot won't follow my waypints zwz 3 3,528 02-22-2015, 02:50 AM
Last Post: zwz
  [SOLVED] How to get Xonotic to work with the open-source Radeon driver? MirceaKitsune 16 19,885 11-19-2013, 06:49 AM
Last Post: MirceaKitsune

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Forum software by © MyBB original theme © iAndrew 2016, remixed by -z-