Create an account


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[NEEDS INFO] We need a FAQ item for the "black map" problem in maps with fog

Reply

#2
Actually, no. Fog was working well in 0.5. Somewhere, somebody broke it on the engine side between 0.5 and 0.6. This is a serious bug. We should find the commit that broke it - unfortunately, I can't help here, because I don't have this problem Sad

It already has a ticket on the bug tracker btw.: http://dev.xonotic.org/issues/1215
[Image: 561.png]
"One should strive to achieve; not sit in bitter regret."
Reply

#3
Augh. That means we have to teach somebody to use git bisect.
Reply

#4
This might have fixed the problem http://svn.icculus.org/twilight?view=rev&revision=11818
Reply

#5
Now that is odd. icculus has that commit, our own dakrplaces branches don't. oO Neither div0-stable nor master was updated since 2 weeks, so we cannot even test if the fix commited by divVerent works at all.
[Image: 561.png]
"One should strive to achieve; not sit in bitter regret."
Reply

#6
I hope this will be figured soon (though it never affected me, so I can't test it really). Next up, motion blur.
Reply

#7
(05-30-2012, 07:13 AM)C.Brutail Wrote: Neither div0-stable nor master was updated since 2 weeks, so we cannot even test if the fix commited by divVerent works at all.
Can you just do a diff of that revision versus current git to make a patch to test?

For future reference and search engines: This particular issue only comes up when OpenGL 2.0 is disabled. More of an issue on older and more broken graphics card drivers where OpenGL 2.0 may not be supported.

Another issue with the OpenGL 1.x paths currently is that warp zones do not render at all. This makes glowplant for example unplayable. Are the OpenGL 1.x paths tested frequently enough to be able to be fully supported?
I'm at least a reasonably tolerable person to be around - Narcopic
Reply



Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  [NEED HELP] Windows 10 -basedir problem BlazedRasta 4 3,909 03-21-2023, 07:34 PM
Last Post: AlexVelasquez
  [BUG] A font-rendering performance problem (of upstream DarkPlaces) NaitLee 11 2,751 08-20-2022, 01:23 AM
Last Post: NaitLee
  [NEED HELP] Models, items, and sky black after 0.8.5 update htsm92 0 640 08-15-2022, 07:34 PM
Last Post: htsm92
  [SOLVED] Black and transparent elements in old maps h0tc0d3 1 829 08-01-2022, 03:24 AM
Last Post: h0tc0d3
Question [NEED HELP] Problem with charset of names in XonStat API NAPALM 0 876 11-11-2021, 08:38 AM
Last Post: NAPALM
  [NEEDS INFO] How to add fog in Xonotic map bitflow 4 2,039 11-07-2020, 08:40 AM
Last Post: Julius
  [NEED HELP] cant start the game/ session lock problem skyghost47 1 2,692 10-24-2020, 11:50 PM
Last Post: BuddyFriendGuy
  [NEED HELP] I REPEAT I need Help with Netradiant Taplio 4 3,188 09-23-2020, 12:05 AM
Last Post: fabzor3
  [NEED HELP] Change mapinfo to make a CTF map a CTS map. Bhagwa-Yodhak-69 3 2,279 09-08-2020, 06:03 AM
Last Post: _para
  [NEED HELP] Need old rifle model(solved) Kotangens 8 3,093 08-27-2020, 01:42 AM
Last Post: Kotangens

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Forum software by © MyBB original theme © iAndrew 2016, remixed by -z-