Create an account


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Textures not showing in NetRadiant

#1
Hi, I've just downloaded Xonotic and NetRadiant to mess around with an old map (converted from BSP to MAP). I can open the map fine, but all textures are missing, so all textures are shown as Shader Not Found. This is not really a problem, as I wanted to retexture the map anyway.

The problem is that when I press 't' and open the texture window, ALL textures are either listed as "Shader Image Missing" or "Shader Not Found" - several "folders" are listed, but not a single texture is loaded correctly, not even the common textures (caulk, clip, etc).

Does anyone know what I am missing? From what I can see, all the configuration settings (paths, etc) should be correct.


Thanks in advance,
Reply

#2
What is the path pointing at? And what does the console at the bottom of NetRadiant say?

Try Texture Browser > Tools > Flush & Reload Shaders.
Reply

#3
Make sure the textures for the map if they are not native xon textures are placed into your_xon_install/data/textures
[MoFo] Servers - North America - Hosted in Kansas USA - Admin DeadDred [MoFo]
Reply

#4
Hi,

You probably need the mapping-support archive.
You can download it along with NetRadiant here: http://dl.xonotic.org/xonotic-0.8.1-mappingsupport.zip

Simply extract this file, then move "xonotic-20150825-maps-mapping.pk3" to Xonotic/data.
Stats | Maps: CTF: disarray, vinegar, metro DM: labyrinth Duel: cucumber, quark.
Reply

#5
(10-12-2015, 11:33 AM)SpiKe! Wrote: Hi,

You probably need the mapping-support archive.
You can download it along with NetRadiant here: http://dl.xonotic.org/xonotic-0.8.1-mappingsupport.zip

Simply extract this file, then move "xonotic-20150825-maps-mapping.pk3" to Xonotic/data.

SpiKe!
Thanks for the link, you're right I didn't have the file, but unfortunately that wasn't the solution (for me).

I noticed that in that download, there is a copy of NetRadiant (an older version), I've also tried that version, same result. All textures fail to load!

The first error message I can see in the logs is:
Unable to find default tag file F:/app/NetRadiant/xonotic.game/shadertags.xml. No tag support.

I've reviewed both xonotic.game folders in both version of NetRadiant that I have and that file is missing in both, so I guess it's not really needed!?!?
Reply

#6
This seems to be a common problem...

There are a few solutions in these threads, try them and see which does the trick.
[Image: 230.png]
Reply

#7
Forget what I just posted!

All textures are now loading Smile

I somehow messed up when extracting the support pk3 file...

Thanks SpiKe!
Reply

#8
Hi, I have been trying to map xonotic as well.
I have mapped for Alien Arena, Tremulous, Urban Terror, Warsow (kinda) and recently I have been trying to map for xonotic.
I'm having this same problem, but even when i extract the stuff into the right location (xonotic in my saved games folder) I get no textures at all in NetRadiant.
Am I doing something reaally n00by or is this just a normal problem?
I have been searching the forums for the past 2 hours and tried everything i found but nothing is working.
This is probably not the best place to post this but i didnt want to make ANOTHER thread about the same problem. (spamming reasons)

Please help!

EDIT: I might be using the wrong path ._. What's the path that I should be using?
Reply

#9
NetRadiant on Windows doesn't use the Saved Games folder, it uses the main Xonotic installation directory.
[Image: 230.png]
Reply

#10
Yeah, that's the path I'm using, but no textures pop up.

EDIT:

Never mind, I just read your post wrong. I realized what I did wrong. Thanks for pointing out my general n00by stupidity! ^_^
Reply

#11
Somebody should do a video explaining from head to toe how to extract and launch Netradiant properly, I've myself never gotten through this:

[Image: MKBtwau.png]

It's always this message no matter what I do.
Reply



Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  [NEED HELP] NetRadiant Models Not Working 3agle427 1 117 01-13-2019, 04:53 AM
Last Post: SpiKe
  Textures: Techy Julius 6 322 01-12-2019, 09:05 AM
Last Post: Julius
Rainbow NetRadiant-custom Garux 1 247 01-11-2019, 07:11 PM
Last Post: Antares*
  [NEED HELP] NetRadiant Bots 3agle427 1 118 01-11-2019, 09:35 AM
Last Post: Lyberta
  [NEED HELP] NetRadiant Window 3agle427 4 178 01-11-2019, 08:54 AM
Last Post: Julius
  Textures: Julius's Light Beams Julius 2 214 01-11-2019, 08:30 AM
Last Post: Julius
  [NEED HELP] NetRadiant Gravity 3agle427 0 97 01-09-2019, 08:58 PM
Last Post: 3agle427
  [NEED HELP] NetRadiant Func_Destructable 3agle427 6 170 01-08-2019, 07:57 AM
Last Post: 3agle427
  [NEED HELP] NetRadiant Weapon Respawn 3agle427 3 146 01-05-2019, 06:22 PM
Last Post: 3agle427
  [NEED HELP] NetRadiant Triggers/Destructables 3agle427 2 135 01-03-2019, 10:28 AM
Last Post: 3agle427

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Forum software by © MyBB original theme © iAndrew 2016, remixed by -z-