Create an account


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[BUG] Steam overlay will intermittently crash Xonotic

#1
I prefer to manage my games with Steam for convenience's sake, so I added the 64-bit WGL binary to my game list. However, the problem comes when the in-game overlay pops up -- usually when a friend starts playing a game. Rendering freezes and sounds skips, eventually forcing me to CTRL-ALT-DEL into Task Manager and force quit Xonotic.

If it helps, here's my system:

Intel Core i7-2600 @3.4GHz
AMD Radeon HD 6670 1GB GDDR5
8GB DDR3 RAM
1TB Seagate Barracuda HDD

Steam version is always latest release.
(06-14-2012, 11:13 AM)Mr. Bougo Wrote: EDIT: also, defining λ_water as V_nail / V_water, you infer that there is water everywhere. You just drowned. Dead people don't make invalid arguments, therefore you lose.

[ FA | YouTube ]

(And yes, if the Fur Affinity link hasn't already given it away, I'm a furry.)
Reply

#2
There is a similar issue when running Steam Source Engine games through Wine. Unless you disable the ingame chat options, the Source engine freezes everytime on start. Maybe Steam can't play well with OpenGL? Can you disable the ingame chat option on a per game basis?
I'm at least a reasonably tolerable person to be around - Narcopic
Reply

#3
Nope; it can only be disabled per-game for Steamworks games. All others it's always forced on.
(06-14-2012, 11:13 AM)Mr. Bougo Wrote: EDIT: also, defining λ_water as V_nail / V_water, you infer that there is water everywhere. You just drowned. Dead people don't make invalid arguments, therefore you lose.

[ FA | YouTube ]

(And yes, if the Fur Affinity link hasn't already given it away, I'm a furry.)
Reply

#4
Steam overlay works ok for OpenGL on windoze, also works ok when using wine (played Torchlight through wine and had no problems with overlay).

edit: just tested this on windows - works ok for both sdl and glx binaries. Maybe it's something on your end... Or maybe it's the point that you are trying to run the 64bit binary through Steam which itself is a 32bit binary? ;-)
My contributions to Xonotic: talking in the forum, talking some more, talking a bit in the irc, talking in the forum again, XSkie
Reply

#5
The 64-bit launching through 32-bit thing doesn't matter -- I can run the 64-bit DX11 UDK fine, the Steam overlay even works in it.
(06-14-2012, 11:13 AM)Mr. Bougo Wrote: EDIT: also, defining λ_water as V_nail / V_water, you infer that there is water everywhere. You just drowned. Dead people don't make invalid arguments, therefore you lose.

[ FA | YouTube ]

(And yes, if the Fur Affinity link hasn't already given it away, I'm a furry.)
Reply



Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
Question [NEED HELP] Certain maps crash my game :( flexo 6 3,682 01-17-2022, 08:55 PM
Last Post: flexo
  [NEEDS INFO] Game Crash On Load Castor 0 2,105 05-31-2018, 09:06 AM
Last Post: Castor
  [SOLVED] NetRadiant crash "Got to split the buffer" PinkRobot 7 5,297 08-27-2016, 06:16 AM
Last Post: PinkRobot
  [SOLVED] Crash Upon Starting Second Level After Quitting First ehrenbrav 2 3,629 06-10-2015, 09:41 AM
Last Post: ehrenbrav
  [BUG] INFO_ITEM_WEAPON_UNAVAILABLE Crash coppelius 3 4,407 01-02-2015, 06:21 PM
Last Post: Mario
  [SOLVED] Video menu causes the game to crash Divergence 8 8,770 11-02-2013, 04:55 PM
Last Post: edh
  [NEEDS INFO] Server crash report Vargos 21 15,947 04-17-2013, 01:21 PM
Last Post: Mr. Bougo
  [SOLVED] Black screen and crash at launch kiro 3 5,163 08-11-2012, 04:59 PM
Last Post: Mr. Bougo
Wink [NEEDS INFO] Internet crash 5 - 10 minutes into match Serok 4 5,050 07-16-2012, 10:47 AM
Last Post: Serok
  [SOLVED] crash at launch ApexjE 14 13,217 06-16-2012, 08:58 AM
Last Post: ApexjE

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Forum software by © MyBB original theme © iAndrew 2016, remixed by -z-